Tel.: +40 745-35.42.47

Specialisti de referinta despre probleme actuale in Codurile Romaniei – in organizarea Baroului Timis

In cursul zilei de sambata, 14.09.2019 am avut oportunitatea de a participa la o conferinta profesionala de exceptie atat prin calitatea speaker-ilor invitati cat si prin organizarea fara cusur a Baroului Timis si anume Specialisti de referinta despre probleme actuale in Codurile Romaniei, aflata la cea de-a doua editie.

Cuvantul de deschidere al Conferintei a fost in seama avocat dr. Sergiu I. Stanila – decan al Baroului Timis, prof. univ. dr. avocat Traian Cornel Briciu presedinte UNBR precum si Nicolae Cîrstea – Universul Juridic.

Asa cum spuneam si mai devreme, au fost prezenti speakeri de exceptie si am sa ii enumar cu referire la temele abordate. Prof. univ. dr. avocat Gheorghita Mateut din cadrul Facultatii de Drept – Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca a prezentat tema Instabilitate si incoerenta in procedura penala contemporana. Recuperarea din nestiinta. Prof. univ. dr. avocat Valeriu Stoica din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti a expus tema Puterea de reprezentare, varietate de putere speciala. O prezenta de exceptie, cu origini satmarene, Prof. univ. dr. avocat Mihai Adrian Hotca din cadrul Facultatii de Drept – Universitatea NicolaeTitulescu Bucuresti ne-a vorbit despre Schimbarile aduse de noua legislatie privind prevenirea si combaterea spalarii banilor. Prof. univ. dr. avocat Traian Briciu, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a prezentat Dificultati practice in aplicarea unor dispozitii legale privind revizuirea hotararilor judecatoresti in materie civila. Judecator dr. Stefan Lucaciuc din cadrul Curtii de Apel Timisoara a vorbit despre Impreviziunea si darea in plata – un mariaj impus al zilelor noastre. Judecator dr. Mihail Udroiu din cadrul Curtii de Apel Oradea a ales tema Despre asimetrii, confuzii si bias-uri cognitive in materia regimului sanctionator al actelor cu functie probatorie, Conf. univ. dr. av. Mircea Ursuta din cadrul Facultatii de Drept – Universitatea din Oradea a incheiat conferinta prezentand tema Recursul civil versus recursul in contencios administrativ.

Close Menu