Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României – în organizarea Baroului Timiș

În cursul zilei de sâmbătă, 14.09.2019 am avut oportunitatea de a participa la o conferință profesională de excepție atât prin calitatea speaker-ilor invitați cât și prin organizarea fără cusur a Baroului Timiș și anume Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, aflată la cea de-a doua ediție.

Cuvântul de deschidere al Conferinței a fost în seama avocat dr. Sergiu I. Stănilă – Decan al Baroului Timiș, prof. univ. dr. avocat Traian Cornel Briciu președinte UNBR precum și Nicolae Cîrstea – Universul Juridic.

Asa cum spuneam si mai devreme, au fost prezenti speakeri de exceptie si am sa ii enumar cu referire la temele abordate. Prof. univ. dr. avocat Gheorghita Mateut din cadrul Facultatii de Drept – Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca a prezentat tema Instabilitate si incoerenta in procedura penala contemporana. Recuperarea din nestiinta. Prof. univ. dr. avocat Valeriu Stoica din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti a expus tema Puterea de reprezentare, varietate de putere speciala. O prezenta de exceptie, cu origini satmarene, Prof. univ. dr. avocat Mihai Adrian Hotca din cadrul Facultatii de Drept – Universitatea NicolaeTitulescu Bucuresti ne-a vorbit despre Schimbarile aduse de noua legislatie privind prevenirea si combaterea spalarii banilor. Prof. univ. dr. avocat Traian Briciu, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a prezentat Dificultati practice in aplicarea unor dispozitii legale privind revizuirea hotararilor judecatoresti in materie civila. Judecator dr. Stefan Lucaciuc din cadrul Curtii de Apel Timisoara a vorbit despre Impreviziunea si darea in plata – un mariaj impus al zilelor noastre. Judecator dr. Mihail Udroiu din cadrul Curtii de Apel Oradea a ales tema Despre asimetrii, confuzii si bias-uri cognitive in materia regimului sanctionator al actelor cu functie probatorie, Conf. univ. dr. av. Mircea Ursuta din cadrul Facultatii de Drept – Universitatea din Oradea a incheiat conferinta prezentand tema Recursul civil versus recursul in contencios administrativ.