Mediator Anca Pop: Solutii pentru problemele dumneavoastra

Redau in cele ce urmeaza interviul publicat de catre www.portalsm.ro inmediator-Anca-Pop data de 03.09.2013:

Ati simtit vreodata ca problemele voastre va coplesesc? Ati simtit vreodata ca nu exista o solutie, o cale de mijloc pentru rezolvarea acestora?

Medierea este solutia rapida la indemana oricui, prin care esti ascultat, ti se explica pe întelesul tau, esti sfatuit, esti ajutat!

Ce este medierea?

Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate, asa cum prevede Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Care sunt beneficiile medierii?

Printre beneficiile medierii putem enumera costuri in bani mai mici decat la instanta de judecata, confidentialitatea, rezultate durabile, eficacitate sporita, controlul partilor, flexibilitatea procedurii, participarea directa a partilor. Medierea ofera avocatilor un control asupra intelegerii, a incheierii conflictului, control de care nu dispun in instanta de judecata. Un alt avantaj colateral este reprezentat prin degrevarea instantelor de judecata de numarul mare de cazuri.

Care sunt principiile medierii?

Printre principiile care ghideaza actul medierii putem enumera principiul autonomiei partilor, principiul neutralitatii, principiul impartialitatii precum si principiul confidentialitatii.

Care sunt domeniile de aplicare ale medierii?

Partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in domeniul muncii, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de Legea nr. 192/2006.

Va astept ca impreuna sa gasim o rezolvare la problemele voastre, o solutie la conflictele care par fara cale de iesire!

Pentru programari: tel. 0745-93.90.93 sau la adresa din Satu Mare, strada Mileniului, nr. 10, corp A, ap. 11, judetul Satu Mare. 

Cu profesionalism,

Mediator Pop Anca Cristina.