Portret in Adevarul de Seara – editia de Satu Mare

pop-adrian2Redau in cele ce urmeaza continutul portretului realizat in Adevarul de Seara – editia de Satu Mare ( sambata, 17 iulie 2010 ) si care ma are in prim-plan:

Adrian Pop – Aparatorul de pe sticla

A absolvit doua facultati, Drept si Studii Europene, un masterat si diferite cursuri de diplomatie. Desi a ales avocatura, are ca pasiuni politica, administratia si presa.

Adrian spune ca inca din scoala generala s-a simtit atras de literatura si drept, fiind chiar unul din redactorii paginii dedicata elevilor de la un ziar local. Dupa absolvirea liceului, a ales Facultatea de Drept de la Cluj Napoca, motivand ca acest domeniu ii poate oferi multe posibilitati, inclusiv in administratie publica si in politica.

Drept si diplomatie

” Nu regret ca am ales Dreptul, deoarece imi deschide multe porti in viata, insa fiind preocupat si de relatiile internationale, m-am inscris si la Facultatea de Studii Europene, pe care am completat-o cu un curs de pregatire la Institutul Diplomatic Roman din Bucuresti, in paralel cu masteratul in Drept de la Satu Mare”, explica tanarul. Acum este avocat stagiar la un cabinet particular din oras.

Fiind deosebit de preocupat de orasul in care traieste, dupa cele doua facultati absolvite la Cluj si cursul diplomatic de la Bucuresti, satmareanul s-a intors in orasul natal.

„Ma simt foarte legat de acest oras, desi nu e unul la fel de mare si de dezvoltat precum Clujul sau Bucurestiul. Sunt foarte apropiat de prieteni si, mai ales, de parintii mei, dar motivul revenirii mele este si faptul ca din punct de vedere profesional, as avea mai multe sanse de afirmare aici, pentru ca vad potential in orasul nostru. Cred ca este nevoie de o patura de oameni care sa incerca sa schimbe ceva”, continua tanarul.

Are o emisiune la TV

Adrian Pop a acceptat invitatia de a deveni moderatorul unei emisiuni la un post de televiziune locala. A debutat cu emisiunea „Tema Zilei”, iar in sezonul urmator a continuat cu „Tema Saptamanii”. Aici, pe parcursul lunilor, a avut ca invitati oameni importanti din administratia si politica locala dar si nationala si oameni de cultura, medici si multe persoane talentate din diferite domenii.

„Aceasta este prima mea colaborare cu mass-media si o consider una de succes, deoarece in fiecare zi am invatat cate ceva important. Mi-a deschis portile spre comunitate si m-a facut sa inteleg mult mai bine ce se petrece in jurul meu”, spune Adrian.

Totodata, el crede ca televiziunea a fost instrumentul ideal pentru a-si exprima ideile si pentru a prinde curaj in tot ceea ce doreste sa spuna si sa faca. In plus, si-a facut un blog, www.adrianpop.ro, pe care il considera o carte deschisa despre el si viata lui si, totodata, o buna modalitate de a interactiona cu oamenii, dincolo de televiziune.

Intrebari si raspunsuri:

Care ar fi solutia pentru a schimba comunitatea?

Eu cred ca sursa tuturor problemelor noastre e in mentalitate. Dar mentalitatea n-o pot eu schimba. Vorbind despre oras, as deschide portile administratiei in fata oamenilor si as intari colaborarea si comunicarea intre oameni si institutii, ONG-uri si mass-media.

Cum se impaca avocatura cu jurnalismul?

Meseria mea de baza si de suflet, pe care o voi urma in viata, este avocatura. In ceea ce priveste televiziunea este o surpriza placuta in viata mea faptul ca mi s-a oferit aceasta colaborare, iar in timp a devenit mai mult decat un hobby, chiar o mare pasiune pentru mine.

Ce-i place: Sa fie inconjurat de prieteni de incredere care sa-l ajute si pe care, la randul lui, sa-i ajute. Ii place foarte mult orasul in care traieste si e de parere ca Satu Mare are multe frumuseti inca neexploatate.

Ce nu-i place: Nu-i place ca in societatea romaneasca de azi nu sunt scoase la lumina adevaratele valori, decat cele gresite si faptul ca sunt in prim plan oamenii care nu reprezinta adevaratele valori ale tarii.

Profil: nascut: 23 decembrie 1984, Satu Mare; studii: Fac. de Drept, Fac. de Studii Europene UBB Cluj Napoca; familie: necasatorit

( de Gabriela Puscasiu, Adevarul de Seara – editia de Satu Mare, sambata – 17 iulie 2010 )

PS. Am decis sa postez acest portret si pe blogul personal pentru prietenii, cunostintele care nu sunt din Satu Mare si care vor putea sa il vada pe internet, stiu treaba cu lauda de sine…